Top image of currently page
Kursseille ilmoittautuminen jatkuu koko syksyn 
Vielä ehdit hyvin mukaan kursseille. Monilla kursseilla on  vapaita paikkoja ja ilmoittautuminen jatkuu läpi syksyn kaikissa opistoissa.  

Muista, että jos suosikkikurssisi on täynnä, jonoon kannattaa aina ilmoittautua - ilmoittautumistilanne elää kaiken aikaa. Klikkaamalla Haku-sivun ylälaidassa olevaa Vapaita paikkoja -pikalinkkiä saat näkyviin kurssit, joilla on vielä tilaa.  

Jos haluat kurssille mahdollisimman pian, kokeile mitä mielenkiintoista Äkkilähdöt-pikalinkki sinulle tuo valittavaksi. Ne kurssit alkavat seuraavan kahden viikon sisällä.  

Jos luokkaan tulo mietityttää, tarjolla on myös paljon kursseja verkossa.  Löydät ne valitsemalla kurssin Lajiksi verkko-opetus.  

Turvallista opiskelua  

Olemme opistoissa pyrkineet tekemään lähiopetuksesta mahdollisimman turvallista. Ryhmät ovat entistä pienempiä ja siivoukseen kiinnitetään opistoissa entistäkin enemmän huomiota. Myös sinulla opiskelijana on oma tehtäväsi turvallisuuden ylläpitämisessä. Tutustu kunkin opiston omiin pandemiaohjeisiin opistojen omilla verkkosivuilla.    

Julkaistu 4. syyskuuta 2020

Turvallista opiskelua
 
Koronaviruspandemia vaikuttaa myös opistojemme toimintaan. Syyslukukaudella ovemme aukeavat, mutta toteutamme opetuksessa monia erityisjärjestelyjä ja varaudumme myös siihen, että opetusta saatetaan joutua siirtämään jälleen etäopetukseksi, mikäli viranomaiset niin määräävät.
Koko opistojemme henkilökunta on huolehtimassa siitä, että opiskelu on mahdollisimman turvallista. Opistojen tiloissa on mahdollisuus käsien desinfiointiin, yhteisiä työvälineitä puhdistetaan tehostetusti ja turvaväleistä huolehditaan yleisissä tiloissa ja luokissa.
 
Olemme lisänneet verkkokurssien määrää huomattavasti, joten opiskelu on mahdollista myös kaikille, jotka eivät voi osallistua lähiopetukseen. Osaa yleisluennoista voit myös seurata etäyhteydellä. Verkossa tapahtuva opetus ja luennot löytyvät Ilmonetista valitsemalla Laji-kohdan hakuehdoksi ”verkko-opetus” tai ”verkkoluento”.
 
Jokaisen opiskelijan on tärkeää myös itse huolehtia turvallisuudesta. Omaa ja läheisten tartuntariskiä voit alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Mikäli sinulla on pieniäkään flunssan oireita, jää kotiin. Oireisena ei pidä tulla oppitunnille eikä opiston tiloihin.
 
Lisätietoja koronaepidemian vaikutuksesta opistojen toimintaan saat kunkin opiston asiakaspalvelusta ja verkkosivuilta.

Espoon työväenopisto
Vantaan aikuisopisto
Helsingin työväenopisto
 
Julkaistu 7. elokuuta 2020

Espoon työväenopiston syksyn kurssiesite
Tutustu syksyn upouuteen kurssiesitteeseen! Espoon työväenopistossa voit opiskella kuvataiteita, kädentaitoja, musiikkia, vieraita kieliä, teatteria ja kirjoittamista, kotitaloutta, liikuntaa, tietotekniikkaa, luonto- ja ympäristöaiheita sekä yhteiskunnallisia aineita. Täydennä ammattitaitoasi, hae vauhtia yliopisto-opintoihin tai harrasta huvin ja hyvinvoinnin vuoksi.
Painettu kurssiesite on noudettavissa työväenopiston aluekeskuksista, kirjastoista ja asiointipisteistä syyskuun alussa. Ilmonet.fi-palvelussa voit tutustua kurssitarjontaan koko ajan.

Tervetuloa kursseille!
 
Julkaistu 3. syyskuuta 2020

Ilmoittautuminen syksyn kursseille
Helsingin työväenopiston, Helsingfors arbiksen ja Vantaan Aikuisopiston syksy käynnistyy ilmoittautumisilla 10.8.2020. Espoon työväenopiston ja Esbo Arbiksen kursseille ilmoittautuminen on meneillään, poikkeuksena ovat suomen kielen kurssit Espoossa, joille ilmoittaudutaan myös 10.8. alkaen. Valittavanasi on tuhansia kursseja, oppimisympäristöinä luokka, luonto ja verkko.
Helsingin työväenopisto
Ilmoittautuminen alkaa elokuun 10.–12. päivä porrastetusti klo 10 osoitteessa ilmonet.fi ja jatkuu koko lukukauden.
Ilmoittautumispäivänä voit ilmoittautua klo 10–16 myös puhelimitse 09 310 88610 sekä palvelupisteissä.
Opiston asiakaspalvelu palvelee sinua elokuun alusta maanantaista torstaihin klo 10–16 puh. 09 310 88610.
Painettu opinto-opas julkaistaan elokuun alussa, ja se on noudettavissa opiston toimipisteiden lisäksi Helsingin kirjastoista.
Helsingin  ilmoittautuminen.

Helsingfors arbis
Ilmoittautumiset kursseille elokuun 10.– 12.8. porrastetusti osoitteessa ilmonet.fi ja jatkuu koko lukukauden. Voit ilmoittautua myös puhelimitse 09 310 494 tai paikan päällä osoitteessa Dagmarinkatu 3.

Vantaan Aikuisopisto
Ilmoittautuminen Vantaan Aikuisopiston syksyn kursseille alkaa maanantaina 10.8. Ilmoittautuminen avautuu aineryhmittäin porrastetusti 10.8–12.8. klo 13 ja jatkuu koko lukukauden.
Kurssiopas on noudettavissa jakelupisteistä elokuun ensimmäisellä viikolla.

Espoon työväenopisto
Espoossa ilmoittautuminen jatkuu koko ajan osoitteessa ilmonet.fi.  Voit myös ilmoittautua soittamalla asiakaspalvelunumeroon 020 692 444, puhelinaika ma–to klo 12.30–15.30.

Ilmoittautuminen suomen kielen kursseille (S2) käynnistyy 10.–12.8. osoitteessa ilmonet.fi tai puhelimitse numerossa 020 692 444.
Syksyn kurssiesite ilmestyy syyskuun alussa ja on noudettavissa työväenopiston aluekeskuksista, kirjastoista ja asiointipisteistä. Kurssiesitteen verkkoversio on luettavissa Omnian verkkosivuilla 26.8. lähtien.

Esbo Arbis
Ilmoittautuminen jatkuu osoitteessa ilmonet.fi. Voit myös soittaa numeroon 09 816 57890 ma–to klo 10–12 ja 13–15. Tutustu opinto-ohjelmaan, josta löydät poimintoja syksyn kursseista.

Tervetuloa kursseille!
 
Julkaistu 31. heinäkuuta 2020

Miten luomme kestävää tulevaisuutta yhdessä?
Espoon työväenopisto ja Esbo Arbetarinstitut haluavat lisätä ymmärrystä kestävästä kehityksestä yhteisessä hankkeessa Ekososiaalinen sivistys osana kansalaisopiston toimintaa.
 
Hankkeen tavoitteena on rakentaa yhteistä ymmärrystä ekososiaalisesta sivistyksestä opiston arjessa, miten se näkyy päivittäisessä työssä ja lisätä henkilökunnan tietoa kestävästä kehityksestä.

Aihe on ajankohtainen, koska 62% suomalaisesta pitää ilmastonmuutosta todellisena ja erittäin vakavana uhkana, jota tulee välittömästi ehkäistä ja jota tulee kaikin tavoin torjua (Suomen Energiateollisuus 2018). Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on myös yksi Agenda 2030:n tavoitteista YK:n kestävän kehityksen ohjelmassa. Agenda 2030 sisältää 17 maailmanlaajuista tavoitetta kestävälle kehitykselle, jotka tulee saavuttaa viimeistään vuonna 2030. Espoo on eräs edelläkävijöistä Agenda 2030-ohjelmassa.

Ekososiaalisen sivistyksen tuntemus mahdollistaa henkilöstölle laajan näkökulman kestävästä kehityksestä. Henkilöstö voi paremmin tehdä kestävää kehitystä näkyväksi, huomioida sitä omassa työssään ja kurssitarjonnassa. Työyhteisömme rakentavat kestävää tulevaisuutta yhdessä.
 
Julkaistu 10. helmikuuta 2020